Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Țicău - "Cercetarea și inovarea europeană necesită simplificarea procedurilor și a criteriilor de evaluare ale diferitelor programe"

ro

15 Mar, 2011 23:01 937 Marime text

Adriana Țicău: "Cercetarea și inovarea europeană necesită simplificarea procedurilor și a criteriilor de evaluare ale diferitelor programe"

www.adrianaticau.eu

Comisia de industrie, cercetare și energie (ITRE) a dezbătut raportul referitor la evaluarea celui de al șaptelea program-cadru PC7. La dezbatere au participat reprezentanți ai Comisiei Europene precum și dl. Rolf Annerberg, președintele grupului de experți pentru evaluarea intermediară a celui de-al șaptelea program-cadru.

Adriana Țicău, membră a Comisiei ITRE, a susținut în cadrul dezbaterilor că dezvoltarea cercetării și inovării în UE, se poate realiza doar prin "reducerea birocrației, dezvoltarea cercetării aplicate și facilitarea accesului IMM-urilor la finanțare, având în vedere că acestea nu pot concura cu marile întreprinderi în privința nivelului de co-finanțare."

Eurodeputata a atras atenția asupra faptului că beneficiarii programelor de cercetare utilizează mai multe surse de finanțare, fiecare dintre acestea având criterii și proceduri de evaluare diferite. "Diferitele programe de cercetare și condițiile de finanțare aplicabile obligă beneficiarii să cunoască mai multe proceduri și criterii de evaluare, ceea ce înseamnă consum de timp și de resurse. De aceea, solicităm Comisiei și statelor membre să asigure simplificarea și convergența procedurilor și a criteriilor de evaluare ale diferitelor programe de cercetare și inovare" a subliniat Adriana Ţicău.

Cel de-al șaptelea program-cadru al Comunității Europene pentru acțiuni de cercetare, de dezvoltare tehnologică și demonstrative (PC7) este unul dintre cele mai ample instrumente de sprijin pentru cercetare la nivel mondial și constituie principalul instrument al politicii de cercetare europene.

Programul-cadru - PC7- cu un buget de aproximativ 50 miliarde € pentru perioada 2007-2013, finanțează proiecte de cercetare care permit UE să ofere răspunsuri la marile provocări ale societății care afectează toate statele membre: schimbările climatice, îmbătrânirea populației, aprovizionarea cu energie, cu apă sau cu alimente, dezvoltarea durabilă. Platformele tehnologice europene, tehnologia informațiilor și a comunicațiilor și parteneriatele public-privat(PPP) contribuie la o mai mare participare a sectorului industrial la cercetarea și dezvoltarea europeană. Totodată, prin intermediul PC7 se pot dezvolta cunoștințele care dau posibilitatea întreprinderilor de a inova și de a-și consolida competitivitatea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii