Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Ţicău - "Politica industrială trebuie să crească competitivitatea UE şi să asigure locuri de muncă pe întreg teritoriul Uniunii"

ro

09 Mar, 2011 23:36 893 Marime text
Strasbourg, 9 martie 2011

Eurodeputata PSD Adriana Țicău a susținut, în plenul Parlamentului European, că politica industrială trebuie să creeze cadrul adecvat pentru a crește contribuția sectorului industrial la PIB-ul Uniunii, trebuie să îmbunătățească competitivitatea UE și să creeze locuri de muncă pe întreg teritoriul Uniunii.

Strategia industrială a UE trebuie să identifice domeniile strategice în care UE să investească în următorii ani precum și sursele de materii prime și competențele necesare. "Solicit Comisiei și statelor membre ca aceste priorități sa fie sprijinite prin viitoarea perspectivă financiară, prin bugetele anuale și prin politicile sectoriale comunitare" a solicitat Adriana Țicău.

Producția industriala a scăzut în UE 27. În acest context al crizei industriale, consumul de energie a scăzut și în special consumul de electricitate. "Consumul de energie este un indicator al producției industriale. Uniunea are nevoie de o politică industrială eco-eficientă, care să asigure atât capacitatea de producție pe teritoriul UE în mod sustenabil cât și reducerea dependenței energetice a Uniunii" a subliniat Adriana Țicău, membra Comisiei ITRE.

IMM-urile ar trebui consolidate în calitate de piloni principali ai industriei europene prin îmbunătățirea transferului de tehnologii și a accesului la finanțare.

"Competitivitatea Uniunii depinde în mare măsură de capacitatea de inovare, cercetare și dezvoltare și de legătura dintre inovare și procesul de producție. Pentru a mobiliza investițiile private este necesară creșterea finanțării publice pentru cercetare și dezvoltare, iar simplificarea procedurilor și reducerea birocrației este o condiție esențială pentru o implicare sporită a industriei" a concluzionat Adriana Țicău.

Intervenția eurodeputatei Adriana Țicău, a avut loc in cadrul dezbaterii referitoare la referitoare la o politică industrială pentru era globalizării. Votul raportului a avut loc astăzi, în plenul Parlamentului European.

Textul raportului:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2011-0022+0+DOC+XML+V0//RO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii