Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Țicău " Prețul energiei trebuie să rămână accesibil tuturor cetățenilor"

ro

03 Feb, 2011 22:28 905 Marime text
Bruxelles, 03 februarie 2011

Eurodeputata PSD Adriana Țicău a susținut, miercuri seara, in plenul Parlamentului European, ca Uniunea Europeana are nevoie de un acord la cel mai înalt nivel politic privind acțiunile prioritare de realizare a Pieței Interne in domeniul energiei, pentru dezvoltarea infrastructurii energetice, precum si pentru masuri privind reducerea consumului energetic, creșterea eficientei energetice si promovarea energiilor regenerabile. Vicepreședinta Comisiei de transport si turism a PE (TRAN), care e si membra a Comisiei de industrie, cercetare si energie (ITRE), a făcut acesta declarație in cadrul dezbaterii privind Pregătirea pentru reuniunea Consiliului European din 4 februarie, dedicat energiei.

"Avem nevoie de un plan de acțiuni pe cel Putin 10 ani care sa asigure atât solidaritatea dintre statele membre in caz de disfunctionalitati grave in aprovizionarea cu energie cat si creșterea securității energetice prin diversificarea rutelor si a surselor de aprovizionare cu energie. Uniunea trebuie sa modernizeze infrastructurile energetice si sa asigure interconexiuni intre infrastucturile energetice ale statelor membre. In acest context, subliniez importanta geo-strategica a regiunii extinse a Marii Negre pentru securitatea energetica a Uniunii" a declarat Adriana Țicău.

In opinia europarlamentarului roman, politica energetica comuna trebuie sa fie pusa in slujba cetățenilor iar prețul energiei trebuie sa ramana accesibil, permițându-se totodată eco-eficientizarea industriei europene, care sa contribuie atât păstrarea locurilor de munca pe teritoriul european cat si competitivitatea Uniunii pe plan internațional.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii