Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Țicău "Principala preocupare a femeilor din zonele rurale este lipsa locurilor de muncă"

ro

05 Apr, 2011 17:05 820 Marime text
Eurodeputata PSD Adriana Țicău a susținut, luni seara, în plenul Parlamentului European, că precaritatea infrastructurii de bază din mediul rural scade interesul investitorilor pentru dezvoltarea de ferme sau de unitățti productive în aceste zone. Vicepreședinta Comisiei de transport și turism a PE (TRAN), care e și membră a Comisiei de industrie, cercetare și energie (ITRE), a făcut această declarație în cadrul dezbaterii privind rolul femeilor în agricultură și în zonele rurale.

"Îndemn statele membre să utilizeze fondurile structurale pentru a realiza și dezvolta infrastructura de bază în zonele rurale și să pună în aplicare politici pentru a îmbunătăți accesul tuturor la infrastructura publică. Solicit Comisiei și statelor membre să își respecte angajamentul de a îmbunătăți infrastructura de bandă largă din zonele rurale, ca modalitate de a stimula competitivitatea acestora" a declarat Adriana Țicău.

În opinia europarlamentarului român, principala preocupare a femeilor din zonele rurale este lipsa locurilor de muncă, ceea ce înseamnă venituri reduse pentru persoanele la vârsta pensionării și deci, creșterea riscului sărăciei. De asemenea, educația copiilor și calitatea serviciilor de sănătate din zonele ruralele sunt esențiale pentru existența și dezvoltarea acestor comunități.

În concluzie, Adriana Țicău a subliniat că "turismul rural este bazat pe unitățile turistice familiale și creează locuri de munca, în special pentru femei, permite combinarea obligațiilor de familie cu activitatea profesională și încurajează populația rurală să rămână în mediul rural."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii