Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Țicău solicită ridicarea barierelor privind privind libera circulație a lucrătorilor români și bulgari

ro

11 May, 2011 01:04 804 Marime text

Eurodeputata Adriana Țicău a subliniat, cu ocazia „Zilei Europei" Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă mai mult ca oricând de solidaritate și de respectarea principiilor fundamentale ale Uniunii și a solicitat ridicarea barierelor privind libera circulație a lucrătorilor din noile state membre.

"Ziua de 9 mai este sărbătorită în fiecare an ca „Ziua Europei. În declarația din 9 mai 1950, Robert Shuman- Ministrul francez al afacerilor externe - arăta că Europa nu se va construi dintr-o dată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete care vor genera în primul rând o solidaritate de fapt", a declarat Adriana Țicău.

Planul Schuman viza modernizarea producției și îmbunătățirea calității acesteia, fuziunea piețelor și extinderea producției de cărbune si otel, egalizarea și îmbunătățirea nivelului de trai al muncitorilor din aceste ramuri industriale.

"Astăzi, statele membre ale Uniunii se confruntă cu crize economice, financiare și sociale, și de aceea este nevoie mai mult ca oricând de solidaritate si de respectarea principiilor fundamentale ale Uniunii. Solicit ridicarea barierelor privind libera circulație a lucrătorilor din noile statele membre. De asemenea, solicit susținerea statelor membre pentru o nouă politică industrială și o nouă politică de inovare, capabile să asigure crearea de locuri de muncă care să garanteze un trai decent cetățenilor europeni" a concluzionat Adriana Țicău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii