Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Ticau solicita statelor membre si CE sa ia masurile necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare

ro

26 Feb, 2010 15:36 1198 Marime text

adriana_ticau_sd.jpgBruxelles, 26 februarie 2010

Vicepreşedinta Comisiei de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN), Adriana Ţicău a solicitat, joi, în plenul PE, statelor membre şi Comisiei Europene, să ia măsurile necesare pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată şi a materialului rulant existent pentru a asigura un transport feroviar eficient şi sigur. Eurodeputata susţine necesitatea investiţiilor pentru securitatea şi siguranţa transportului feroviar, precum şi pentru dezvoltarea de noi infrastructuri de transport feroviar şi implementarea sistemului ERTMS (European Railway Traffic Management System - Sistemul european de management al traficului feroviar).

"Transportul feroviar este în general mai sigur, mai rapid şi mai puţin poluant decât transportul rutier. Cu toate acestea, în 2007, aproximativ 2600 de persoane au fost victime ale accidentelor feroviare. De asemenea, în ultimul an au avut loc mai multe accidente feroviare, în care au fost implicate atât trenuri de pasageri cât şi trenuri de marfă. Recentul accident feroviar din Belgia, soldat cu 20 de morţi şi peste 120 de răniţi, ne readuce, în mod brutal, în atenţie importanţa siguranţei transportului feroviar", a declarat Adriana Ţicău.

În opinia europarlamentarului PSD, criza economică şi financiară a accentuat dificultăţi financiare cu care se confruntă atât operatorii cât şi administratorii de infrastructură din transportul feroviar. "Este îngrijorător faptul că lipsa personalului specializat şi a resurselor financiare pentru implementarea sistemului ERTMS se numără printre cauzele accidentelor, în contextul în care mii de angajaţi din sistemul feroviar îşi pierd locurile de muncă", a afirmat doamna Ţicău.

În acest context, deputata europeană a solicitat statelor membre şi Comisiei Europene să ia măsurile necesare pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată şi a materialului rulant existent pentru a asigura un transport feroviar eficient şi sigur. Totodată, Adriana Ţicău doreşte acordarea unei mai mari priorităţi pentru investiţiile in securitatea şi siguranţa transportului feroviar, şi susţine dezvoltarea de noi infrastructuri de transport feroviar şi implementarea sistemului ERTMS.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii