Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avizul privind achizitiile publice, cu Sabin Cutas raportor S&D, aprobat de Comisia de comert international a PE

ro

24 Feb, 2010 21:00 965 Marime text

s_d_a.jpgBruxelles, 24 februarie 2010

Marţi a fost votat, în Comisia pentru comerţ internaţional (INTA) a Parlamentului European, avizul "Noi evoluţii în domeniul achiziţiilor publice", dosar pentru care eurodeputatul PSD+PC Sabin Cutaş a stabilit poziţia familiei politice a socialiştilor şi democraţilor (S&D) din PE. Amendamentele propuse de către Cutaş, care cereau atât întărirea mecanismelor împotriva corupţiei în cadrul procedurilor de achiziţii publice, cât şi folosirea acestora din urmă pentru promovarea dezvoltării durabile şi respectării drepturilor omului în cadrul tratatelor pe care Uniunea Europeană le negociază cu ţările terţe, au fost adoptate de INTA, devenind poziţie a acestei Comisii.

"Achiziţiile publice sunt un sector important al economiei europene, reprezentând 16% din Produsul Intern Brut al Uniunii. Ele constituie totodată un aspect major al comerţului internaţional, Uniunea Europeană deţinând una dintre pieţele de achiziţii publice cele mai deschise către partenerii săi comerciali. În acest context, Comisia Europeană trebuie să urmărească promovarea transparenţei şi includerea dimensiunilor sociale şi de mediu în cadrul acordurilor pe care le încheie cu partenerii săi comerciali. Uniunea ar contribui astfel la dezvoltarea administraţiilor şi economiilor ţărilor partenere, urmărind totodată obiectivele de dezvoltare durabilă", a declarat Sabin Cutaş.

Raportul "Noi evoluţii în domeniul achiziţiilor publice" va fi votat în comisia de fond, Comisia pentru piaţă internă şi protecţia consumatorilor (IMCO), în luna aprilie 2010, urmând ca votul din cadrul plenarei Parlamentului European sa aibă loc în luna mai 2010.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii