Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catalin Ivan (PSD) Cristian Diaconescu este ultima persoana in masura sa ne dea lectii de doctrina politica

ro

06 Feb, 2011 18:15 1079 Marime text
Europarlamentarul social-democrat, Catalin Ivan, il acuza pe Cristian Diaconescu, de ignoranta atunci cand spune ca, la nivelul Parlamentului European ar exista o preocupare fata de alianta dintre PSD si PNL.

„Domnul Diaconescu este ultima persoana in masura sa ne dea lectii de doctrina politica, nu doar pentru ca in PSD este vazut ca un tradator, dar mai ales pentru ca este lider onorific al unui partid-butaforie, care si-a trecut in statut faptul ca se poate renunta la propriile convingeri in scopul sustinerii guvernarii". Este neasteptat ca un om care se lauda cu experienta sa politica si diplomatica, precum si cu studiile sale, sa nu stie modul in care functioneaza Parlamentul European si modul in care colaboreaza familiile politice europene.

Care mai este diferenta intre Cristian Diaconescu si Traian Igas, care si-a luat bacalaureatul la 24 de ani, daca nu stie cum voteaza liberalii si socialistii in Parlamentul European? Este ignoranta sau rea-vointa in aceste declaratii? Si, daca este vorba de ingoranta, cum ne-a reprezentat pana acum Cristian Diaconescu in functia de ministru de externe?

Europarlamentarul PSD mai sustine ca Diaconescu se afla intr-o grava eroare atunci cand sustine ca la nivelul Parlamentului European, un vot comun al liberalilor si socialistilor ar fi o premiera istorica. "Este destul de rusinos ca domnul Cristian Diaconescu, prin asemenea declaratii, demonstreaza ca nu cunoaste realitatea europeana, lucru extrem de grav pentru cineva care vrea sa-i ia locul domnului Baconschi si sa redevina ministru de Externe.", a afirmat Catalin Ivan, adaugand ca ii recomanda liderului onorific al UNPR sa consulte cel mai recent studiu VoteWatch.eu, care prezinta o situatie detaliata a modului in care au colaborat marile grupuri politice din PE, din 2009 pana in prezent. Aici se vede clar modul in care, in Parlamentul European, e respectat dialogul intre familiile politice si cum, pentru proiecte de interes public, se trece peste distinctiile ideologice.

"Domnul Diaconescu a ajuns sa gandeasca doar in paradigma lui Traian Basescu, o paradigma a dezbinarii si a lipsei de dialog politic, fara sa stie ca, de exemplu, la nivelul PE, se constata o tendinta de crestere a coeziunii dintre marile formatiuni politice, trecandu-se de multe ori peste liniile partidelor nationale. In plus, din 2009 si pana in prezent, cea mai frecvent intalnita coalitie de vot a fost intre S&D (social-democratii) si ALDE (liberalii), impotriva PPE", a mai aratat Ivan.

Deputatul european a tinut sa precizeze faptul ca atacurile din ultima vreme, venite fie din partea UNPR, fie din partea PDL, la adresa aliantei dintre PSD si PNL demonstreaza ca actuala putere se teme tot mai mult de noua constructie politica, fapt care confirma ca decizia celor trei partide ale Opozitiei, de a forma o alianta social-liberala, a fost una cat se poate de inspirata. "Suntem mai hotarati ca oricand sa rezistam presiunilor venite dinspre adversarii nostri politici, cu atat mai mult cu cat stim ca alianta dintre PSD si PNL va crea un proiect pentru Romania de dupa Basescu, si care are drept prim scop indreptarea si repararea nedreptatilor", a incheiat Ivan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii