Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Ivan (PSD) Modernizarea Poliției trebuie să înceapă cu demisia lui Liviu Popa

ro

31 Jan, 2011 23:10 1042 Marime text
Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, cere demisia șefului Poliției Române, Liviu Popa, după ce acesta din urmă a declarat vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliție pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac instituția de ruşine.

Deputatul european califică drept iresponsabile declarațiile lui Liviu Popa, care, prin generalizare, nu doar că aduc grave prejudicii de imagine și credibilitate Poliției Române și chiar țării, dar jignesc niște oameni care, deși cu salariile tăiate de Guvernul Boc, își pun viața în pericol pentru asigurarea ordinii publice.

De fiecare dată când actualii guvernanți anunță disponibilizări sau tăieri, au grijă fie să condamne public categoriile sociale vizate, fie să le asmută una împotriva celeilalte. "Când au tăiat salariile și posturile din instituții, au avut grijă să-i împroaște cu noroi pe bugetari. Când au tăiat din pensiile militarilor, i-au făcut nesimțiți de la tribuna Prezidențială, pe motiv că întind mâna la banii statului. Acum, când se vrea disponibilizarea polițiștilor, au grijă să-i facă și bețivi, și nenorociți. Consider că, dacă se dorește cu adevărat o schimbare în bine, modernizarea Poliției trebuie să înceapă cu demisia lui Liviu Popa!", a arătat Ivan.

În acest context, europarlamentarul avertizează că nici gestul șefului Poliției nu este unul întâmplător. "Ceea ce face Liviu Popa se înscrie într-o strategie mai amplă de acțiuni denigratoare concertate de actuala putere politică. Pe de-o parte, se încearcă inducerea în eroare a opiniei publice, iar pe de alta, decredibilizarea și disoluția instituțiilor statului.

În dictatura lui Băsescu nu e nevoie de instituții puternice, democratice și credibile, care să-l încurce! De ce ar avea nevoie Băsescu de Poliția Română din moment ce poliția politică, numită și DNA, funcționează atât de bine în folosul său? Acești oameni, precum Popa, Fătuloiu sau Aurelian Șoric, sunt puși în funcții de conducere tocmai pentru a roade, ca niște termite, la temelia statului de drept", a declarat Ivan, adăugând că, în momentul de față, asistăm la distrugerea sistematică a statului social, aflat în incompatibilitate cu "principiul statului antisocial, promovat de Traian Băsescu".

Parlamentarul european a ținut să precizeze că astfel de manifestări, precum declarațiile făcute de Popa sau alți șefi iresponsabili, aflați în fruntea unor instituții importante de stat, periclitează șansele de aderare ale țării noastre la Spațiul Schengen, punând într-un con de umbră îndeplinirea cu succes, de către România, a tuturor condiționalităților tehnice impuse de oficialii europeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii