Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CE răspunde la interpelarea Vioricăi Dăncilă privind plățile directe pentru România şi Bulgaria după 2014

ro

04 May, 2011 17:24 726 Marime text

Bruxelles, 3 mai 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a primit răspunsul Comisiei Europene la întrebarea scrisă privind strategia pe care o abordează Comisia Europeană astfel încât România și Bulgaria să atingă nivelul de 100% al plăților directe începând cu 2014 și să nu mai constituie un handicap, în condițiile în care reforma Politicii Agricole Comune (PAC) își propune să reducă aceste discrepanțe dintre plățile directe în diferitele state membre, conform Tratatului de aderare.

Comisia precizează că, în Comunicarea Comisiei, intitulată „PAC în perspectiva anului 2020", se propun măsuri prin care plățile directe să devină mai eficiente, mai echitabile și mai ușor de justificat pe termen lung, se arată în răspunsul comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

"Din acest motiv, Comisia studiază posibilitatea unei redistribuiri a plăților directe, atât la nivelul statelor membre, cât și la nivelul agricultorilor. Sunt analizate în prezent o serie de criterii economice și de mediu obiective, care ar permite în viitor o mai bună redistribuire a plăților directe, evitând în același timp perturbările excesive (în anumite regiuni și/sau sisteme de producție)", se mai spune în răspunsul Comisiei Europene.

În cadrul evaluării impactului PAC, precum și în cadrul următoarelor propuneri legislative referitoare la aceasta, pe care Comisia intenționează să le prezinte în a doua jumătate a anului 2011, vor fi oferite detalii suplimentare, mai menţionează comisarul Cioloş în răspunsul transmis deputatului român.

Oficialul european subliniază că, în ceea ce priveşte redistribuirea pe viitor a plăților directe, este evident că următoarele propuneri vor trebui să respecte prevederile Tratatului de aderare a Bulgariei și a României, în special în ceea ce privește introducerea progresivă a plăților directe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii