Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare - un atac la adresa democraţiei în România

ro

13 Dec, 2011 16:43 657 Marime text

Strasbourg, 13 decembrie 2011

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a atras atenția luni seara, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, asupra măsurilor ilegale, abuzive şi anti-democratice luate de Guvernul de la Bucureşti prin comasarea alegerilor.

"Partidul aflat la guvernare în România a luat decizia, prin asumarea răspunderii de către Guvernul de la București, fără nici o alta consultare cu celelalte partide sau o dezbatere pe aceasta temă, de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare prin prelungirea datei alegerilor locale", a specificat deputatul european.

"Acest proiect de lege este ilegal şi abuziv, deoarece amânarea alegerilor locale încalcă mai multe prevederi legale în vigoare, conform cărora prelungirea datei alegerilor locale se poate face doar în caz de război sau catastrofă, iar România nu este în niciuna din aceste doua situații", a subliniat Viorica Dăncilă.

Conform precizărilor făcute de deputatul european, ,,amânarea alegerilor locale are şi un profund caracter anti-democratic, deoarece standardele în materie electorală elaborate la nivel european resping amânarea alegerilor la termen, conform "Convenției pentru standardele, drepturile şi libertățile electorale",,.

"Consider că, această situație fără precedent iese din tiparele democrației, este un atac asupra valorilor europene şi trebuie să determine reacții atât din partea societății civile din România, dar şi a Uniunii Europene şi ale altor organisme internaționale, care cred în libertate şi democrație", a concluzionat europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii