Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de agricultura a Parlamentului European a adoptat avizul Dacianei Sarbu privind materiile prime agricole

ro

28 Jun, 2011 16:54 909 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Comisia de Agricultura si dezvoltare rurala (AGRI) a Parlamentului European a adoptat luni proiectul de aviz realizat de eurodeputata Daciana Sarbu (PSD) referitor la o strategie eficienta privind materiile prime pentru Europa. Avizul reprezintă punctul de vedere al Comisiei AGRI destinat Comisiei pentru Industrie, cercetare si energie (ITRE).

Avizul are ca tema principala materiile prime agricole si rolul acestora in garantarea securității alimentare, documentul susținând ca este nevoie de o strategie coerenta a forurilor europene in ceea ce privește produsele agricole de baza.

Eurodeputata subliniază, in textul avizului realizat in numele Comisiei AGRI, ca agricultura europeana are puține șanse de supraviețuire daca nu menține o politica agricola comuna si un mecanism de sprijin direct. De asemenea, avizul abordează si tema speculațiilor de pe piața agricola, subliniind nevoia de combatere a volatilitatii extreme a preturilor si reamintind ca agricultura este un sector de interes strategic, iar funcționarea sa nu poate fi lăsata exclusiv în seama forțelor pieței.

„Așa cum afirmam si in raportul meu referitor la rolul strategic al agriculturii in contextul securității alimentare, este nevoie de instrumente pentru a combate volatilitatea extrema a preturilor, si sper ca noua Politica Agricola Comuna va conține instrumente de piața robuste pentru combaterea acestui fenomen", afirma Daciana Sârbu. „Am dorit sa evidențiez si faptul ca nu întotdeauna creșterea preturilor la produsele agricole de baza înseamnă venituri mai mari pentru fermieri, iar aceasta instabilitate a pieței aduce dezavantaje si consumatorilor,

dar si producătorilor. O politica agricola comuna puternica trebuie sa funcționeze in așa fel încât sa garanteze venituri decente pentru agricultori", adăuga eurodeputata

Avizul realizat de Daciana Sârbu urmează sa fie votat in Comisia ITRE, însoțind raportul care exprima punctul de vedere al acestei comisii pe același subiect.

Daciana Sârbu activează in Comisia de Agricultura si dezvoltare rurala, precum si in Comisia de Mediu, sănătate publica si siguranța alimentara a Parlamentului European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii