Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană doreşte eficientizarea alocării de fonduri pentru Programul trilateral România, Republica Moldova, Ucraina

ro

11 Mar, 2013 13:39 762 Marime text
11 martie 2013, Strasbourg

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a primit răspunsul Comisiei Europene la întrebarea referitoare la posibilitatea creşterii finanţării pentru derularea proiectelor de cooperare trilaterală România, Republica Moldova, Ucraina, pentru perioada 2014-2020, având în vedere nevoile de finanţare şi gradul de interes pentru acest program transfrontalier.
Comisia Europeană susţine că, pentru creșterea eficacității în alocarea fondurilor pentru acest program, este posibil ca el să fie împărțit în două programe bilaterale („România–Ucraina” și „România–Republica Moldova”).
"Comisia intenționează să ia măsuri pentru a se asigura că prioritățile diferitelor programe CTF sunt restrânse la un număr rezonabil, ceea ce ar trebui să aibă drept consecință primirea unui volum mai mic și mai bine direcționat de cereri de finanțare, ducând la creșterea procentului de cereri admise pentru finanțare în viitor, se arată în scrisoarea de răspuns a comisarului european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule, adresată europarlamentarului român.
Documentul citat arată că, îngrijorarea europarlamentarului privind acest program este întemeiată, subliniind că, "programul CTF România – Ucraina – Republica Moldova a cunoscut o perioadă destul de lentă de implementare în cursul perioadei curente, din cauza dificultăților recurente legate de gestionarea programului cu care se confruntă cele trei țări".
"Prin urmare, în următorul cadru financiar multianual, este probabil ca programul să fie împărțit în două programe bilaterale („România–Ucraina” și „România–Republica Moldova”). Se speră astfel că se va contribui și la creșterea eficacității în alocarea fondurilor pentru proiectele care urmează să fie puse în aplicare în regiunile de frontieră vizate", se mai spune în scrisoarea Comisiei transmisă europarlamentarului Viorica Dăncilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii