Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperarea transfrontalieră - benefică pentru autorităţile locale şi regionale

ro

24 Jun, 2011 16:47 818 Marime text

Bruxelles, 23 iunie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat joi, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Bruxelles, că "într-o Europă fără frontiere, cooperarea transfrontalieră este benefică pentru autorităţile locale şi regionale, pentru că reprezintă un element important pentru dezvoltarea în continuare a pieţei unice a Uniunii".

Declaraţia doamnei Dăncilă a fost făcută cu ocazia dezbaterii pe marginea Raportului referitor la "Obiectivul 3: o provocare pentru cooperarea teritorială - viitoarea agendă a cooperării transfrontaliere, transnaționale și interregionale", al cărui raportor a fost din partea grupului socialiştilor europeni.

"Zonele transfrontaliere au o caracteristică importantă - cea a tradiţiilor multiculturale comune şi a diversităţii etnice, elemente care conferă de obicei o bază solidă pentru acţiunile „de la om la om", dar şi pentru cele comunitate-comunitate în diverse domenii", a declarat deputata europeană.

" Stim cu toţii că, zonele transfrontaliere se caracterizează, de multe ori, printr-un nivel al şomajului de la mediu la ridicat, având însă diferenţe interregionale semnificative, precum şi cu un nivel important al şomajului ascuns, determinat de lipsa înregistrării persoanelor fără loc de muncă", a atras atenţia deputatul român.

În opinia doamnei Dăncilă, o abordare integrată a pieţei muncii din zonele transfrontaliere poate fi benefică pentru găsirea de soluţii la problemele structurale şi pentru apropierea cererii faţă de ofertă.

De aceea, aşa cum susţine şi raportoarea, Obiectivul 3 trebuie să rămână "puternic şi consolidat", a concluzionat doamna Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii