Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu a cerut Comisiei Europene o mai mare implicare in sprijinirea cetatenilor europeni impotriva saraciei si a excluziunii sociale

ro

15 Nov, 2011 17:07 893 Marime text

Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a solicitat, in sesiunea plenara a Parlamentului European, implicarea urgenta a Comisiei Europene in sprijinirea cetatenilor europeni impotriva saraciei si a excluziunii sociale.

In cadrul dezbaterii consacrate la Strasbourg, europarlamentarul roman si-a exprimat scepticismul fata de capacitatea actualei Comisii Europene de a oferi cetatenilor UE o platforma viabila de combatere a saraciei si a excluziunii sociale.

"Este evidenta lipsa de preocupare a Comisiei fata de implicatiile sociale ale programelor anti-criza puse in practica in Uniunea Europeana. Dreapta conservatoare are alte prioritati decat cele 116 milioane de persoane care se confrunta cu riscul saraciei si cele 42 de milioane care traiesc in conditii de saracie severa si nu isi pot permite necesitati esentiale pentru o viata decenta. Este revoltator faptul ca sectorul bancar este mult mai important pentru decidentii europeni decat faptul ca mai mult de un sfert din populatia UE se confrunta cu flagelul saraciei. ", a declarat Corina Cretu.

"Paupertatea si implicatiile ei - intre care somajul de lunga durata ce afecteaza unul din trei someri, lipsa de adapost si de acces la servicii medicale, abandonul scolar, excluderea sociala a varstnicilor si a persoanelor cu dizabilitati - sunt factori ce distrug coeziunea sociala dintre generatii si dintre categorii profesionale. Ma ingrijoreaza faptul ca platforma propusa de Comisie nu are in vedere necesitatea combaterii vulnerabilitatii sporite a femeilor, mai ales a mamelor singure si a celor in varsta.", a atras atentia europarlamentarul social-democrat.

Corina Cretu a solicitat in acest context, Comisiei o mai mare implicare in sprijinirea cetatenilor europeni impotriva saraciei si a excluziunii sociale. "De asemenea, consider necesara o analiza realista privind posibilitatea reducerii, conform Strategiei Europa 2020, cu 20 de milioane a cifrei persoanelor expuse riscului saraciei", a subliniat europarlamentarul PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii