Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu a criticat lipsa de viziune si de consens cu privire la depasirea impasului economic al UE

ro

13 Oct, 2011 18:31 909 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a pledat pentru o strategie europeana anti-criza care sa tina cont de consecintele asupra nivelului de trai al cetatenilor, "pentru ca acestia sunt ratiunea de a fi a politicilor publice, nu nervozitatea pietelor".

In cadrul dezbaterii europarlamentare consacrate Consiliului European din 23 octombrie, Corina Cretu a declarat ca amanarea cu o saptamana a celor doua summit-uri - al liderilor celor 27 de state membre si al celor din zona euro - precum si votul negativ din Parlamentul slovac privind consolidarea Fondului European de Stabilitate Financiara tradeaza lipsa de viziune si de consens cu privire la caile de depasire a impasului in care se afla Uniunea Europeana.

"Aceasta lipsa de promptitudine si de solidaritate are un impact negativ asupra increderii, atat la nivelul cetatenilor, cat si la cel al pietelor. Sper ca acest interval de timp va contribui la definitivarea unei strategii coerente, care sa aiba in vedere riscul major de contagiune, din cauza interdependentelor din sistemul financiar european", a subliniat Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii