Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu condamna cazurile tot mai dese de discriminare a romanilor in state UE

ro

09 Mar, 2010 18:19 1556 Marime text

corina-cretu.jpgStrasbourg, 9 martie 2010

Eurodeputata PSD Corina Creţu, membră a Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European, a condamnat luni, în plenul PE reunit la Strasbourg, cazurile de discriminare a românilor tot mai des întâlnite în ultima vreme în state ale Uniunii Europene.

"Zilele trecute, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Copenhaga a făcut declaraţii cu caracter rasist şi xenofob la adresa românilor, în timp ce presa daneză a etichetat o întreagă naţiune pentru infracţiunea comisă, se pare, de un emigrant român", a declarat Corina Creţu.

Europarlamentarul român a evocat, în intervenţia sa, gestul disperat al unei fetite românce din Italia, în vârstă de 13 ani, care s-a aruncat de la etajul doi al casei în care locuia, nemairezistând discriminării la care era supusă de colegii de şcoală. De asemenea, Corina Creţu a amintit că, recent, în trenuri ale companiei franceze de căi ferate au fost afişate avertismente care sugerau că românii sunt hoţi de bagaje şi solicitau clienţilor să semnaleze "toate faptele românilor" organismului de securitate din cadrul SNCF.

"Orice om care încalcă legea trebuie să plătească, dar asemenea etichete la adresa unei întregi naţiuni sunt inacceptabile", a subliniat doamna Cretu, care este şi vicepreşedinta Comisiei pentru dezvoltare a PE.

"Aceste cazuri ilustrează deteriorarea atmosferei de convieţuire interetnică în ţări cu tradiţie democratică. Astfel de manifestări xenofobe sunt incompatibile cu principiile ce stau la temelia UE şi alterează grav spiritul comunitar european, trădând rezistenţa unei regretabile cortine de fier între cetăţenii Uniunii", a precizat ea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii