Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu, desemnată Raportor al Parlamentului European pentru implicarea autorităților locale si a societății civile in susținerea dezvoltării durabile

ro

27 Sep, 2012 01:16 708 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a fost desemnată Raportorul acestui for pentru tema "Autoritățile locale si societatea civila: angajamentele Europei insusținerea dezvoltării durabile". "Raportul vizează amplificarea rolului autorităților locale in implementarea politicii pentru dezvoltare. Actori-cheie in acest sens, autoritățile locale au dezvoltat instrumente specifice pentru furnizarea ajutorului pentru dezvoltare: programe de cofinanțare, înfrățiri intre localități si acorduri directe de cooperare", a declarat Corina Crețu.

Vicepreședintele Grupului Socialist din Parlamentul European a precizat ca va pleda, in calitate de raportor, pentru o abordare strategica la nivelul UE, care sa încurajeze implicarea si coordonarea autorităților locale in politica de dezvoltare. "Cooperarea descentralizata cu alți actori locali, precum ONG-urile sau universitățile, poate completa intr-o maniera eficienta eforturile guvernelor centrale. De asemenea, dialogul structurat si parteneriatul cu autoritățile locale, in special cu cele din tarile beneficiare in curs de dezvoltare, contribuie la promovarea bunei guvernante locale, îmbunătățirea serviciilor publice si dezvoltarea teritoriala", a menționat Corina Crețu.

"Comunicarea Comisiei Europene privind rolul autorităților locale in politica pentru dezvoltare creionează contextul si viziunea in acest sens, dar se impun clarificări si îmbunătățiri in vederea unui angajament coerent si eficient al Uniunii, in special pentru întărirea capacitaților interne ale autorităților locale in contextul urbanizării rapide si pentru stimularea asocierii, in condițiile descentralizării politice, administrative si fiscale", a declarat europarlamentarul Corina Crețu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii