Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu "E timpul ca bogații României sa fie solidari cu majoritatea saraca a populatiei"

ro

02 Sep, 2011 22:52 722 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte PSD, a lansat un apel către bogații României să înceteze etalarea sfidătoare a averilor și să doneze din acestea în folosul cetățenilor, urmând exemplul celor mai înstăriți oameni ai planetei. "Nu este doar o probă de altruism, ci și de realism şi de responsabilitate", a declarat Corina Crețu, pledând pentru preluarea modelului oferit de fondatorul Microsoft, Bill Gates, care a renunțat la prima poziție în topul celor mai bogați oameni pentru a-și consacra resursele ajutorării semenilor săi în nevoie.

Zeci de miliardari s-au alăturat, în ultimii doi ani, campaniei inițiate de Bill Gates și Warren Buffett pentru a-i determina pe bogații lumii să doneze, în timpul vieții, cel puțin jumătate din avere unor cauze sociale și umanitare. "Este tipul de atitudine care face diferența între civilizație și junglă", a subliniat Corina Crețu.

Europarlamentarul social-democrat a criticat pe blogul său, în articolul "România "europeană" - sărăcie și opulență", faptul că înrăutățirea condițiilor de trai pentru majoritatea populației este însoțită de o intensificare sfidătoare a opulenței unei minorități privilegiate, care își permite cheltuieli extravagante, nunţi exorbitante transmise în direct de televiziuni, în vreme ce firmele care vând maşini de lux au epuizat deja cotele alocate pentru acest an. "Dacă ne uităm mai bine cine sunt profitorii crizei, vom vedea legăturile lor de afaceri cu statul, stat care nu mai vrea să plătească tratamentele bolnavilor de cancer şi de diabet, desfiinţează şcoli şi spitale, dar găseşte bani pentru terenuri de golf, săli de sport sau tele-gondole, plăteşte sume uriaşe pe autostrăzi virtuale şi pe parcuri în comune fără canalizare sau apă curentă", a menționat Corina Crețu.

Europarlamentarul PSD a condamnat faptul că bogaţii României, care au câştigat contracte fabuloase din bani publici, refuză să fie solidari cu cetățenii, îşi ascund averile în paradisuri fiscale, nu plătesc taxe şi impozite și nu creează locuri de muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii