Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu Impotriva discriminarii romanilor in Olanda

ro

05 Jul, 2011 17:22 830 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Corina Cretu: Impotriva discriminarii romanilor in Olanda

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a protestat, ieri, in plenul Parlamentului European, la Strasbourg, impotriva masurilor discriminatorii puse in practica de la 1 iulie de Olanda impotriva cetatenilor romani si bulgari, care, alături de cei extra-comunitari, vor benefica de permise de muncă doar în cazuri excepţionale.

In interventia sa, Corina Cretu, membru al Comisiei europarlamentare pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, a subliniat ca România şi-a îndeplinit obligatiile care îi revin la nivel european, inclusiv contribuţia la bugetul comun. "Indiferent de problemele de acomodare ale noilor membre cu regulile UE, nu cred că ele dau dreptul unui stat membru să-i discrimineze pe români, care au drepturi egale cu oricare alt cetăţean din tarile Uniunii", a declarat vicepresedintele PSD.

"Din pacate, aceste dovezi de egoism naţional se multiplică în ultima vreme, in ciuda faptului ca aceasta criza trebuie să demonstreze că solidaritatea, ce stă la baza construcţiei europene, nu este o vorbă goală", a atras atentia Corina Cretu, mentionand si cazul Danemarcei, care reintroduce de azi controale vamale la graniţele interne ale Uniunii. Europarlamentarul roman a pledat, in acest context, impotriva abandonarii construcţiei europene în mâinile partidelor populiste şi extremiste, care alimenteaza temerile populaţiei si atacă valorile fondatoare ale Uniunii Europene pentru câştiguri electorale. Corina Cretu a cerut Comisiei Europene sa intervina pe langa guvernele tarilor care aplica standarde diferite si sa adopte masuri pentru asigurarea unui tratament egal tuturor cetatenilor europeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii