Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu Masurile de austeritate nu trebuie sa afecteze investiile in educatie si formare profesionala

ro

01 Feb, 2011 17:58 1224 Marime text
Europarlamentarul PSD Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European, a primit raspunsul comisarului pentru Munca, Laszlo Andor, la intrebarea scrisa adresata Comisiei Europene cu privire la combaterea șomajului de lungă durată.

"Pentru o treime dintre românii care-și caută un loc de muncă, durata de timp până la găsirea acestuia a crescut până la peste 12 luni. Procentul este triplu față de aceeași perioadă a anului 2009", se arata in interpelarea Corinei Cretu, care a cerut Executivului comunitar masuri pentru combaterea șomajului prelungit, acesta riscand să devină, in contextul recesiunii, un flagel social in numeroase state ale UE.

In raspunsul Comisiei, se precizeaza ca orientările privind ocuparea forței de muncă adoptate de Consiliu in octombrie 2010 pun accentul pe rezolvarea problemei șomajului structural și prelungit și solicită consolidarea serviciilor de ocupare a forței de muncă și asigurarea accesului la acestea pentru toată lumea, în special pentru cei care sunt amenințați cu șomajul. "Orientările 8 și 9 au drept obiectiv ameliorarea capacității de inserție profesională a forței de muncă prin îmbunătățirea abilităților și competențelor, în timp ce orientarea 10 solicită consolidarea politicilor de incluziune activă pentru a oferi oamenilor oportunități în diverse etape ale vieții și pentru a-i proteja împotriva riscului excluderii", mentioneaza comisarul Laszlo Andor. La randul sau, Comisia Europeana a publicat, in ultimele luni, două comunicări care prezintă inițiative-cheie în cadrul strategiei Europa 2020: „Tineretul în mișcare" si "O agendă pentru noi competențe și locuri de muncă".

"Cred ca trebuie sa ne concentram mai mult asupra identificarii de masuri care sa faciliteze gasirea primului loc de munca pentru tineri, precum si reorientarea lor profesionala si o informare transparenta privind locurile de muncă vacante", a declarat Corina Cretu, apreciind ca tinerii sunt cei mai vulnerabili in fata somajului in expansiune. Europarlamentarul PSD considera ca investiile in sistemele de educatie si formare nu trebuie sa fie afectate de masurile de austeritate, riscul fiind adancirea spiralei somajului, saraciei si excluderii sociale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii