Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu -

ro

11 Jul, 2013 00:00 629 Marime text
Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European, a declarat, in cadrul reuniunii comune a Comisiilor europarlamentare pentru Dezvoltare si Libertati Civile, ca Uniunea Europeana trebuie sa stimuleze rolul emigranților ca agenți ai inovării si dezvoltării, pentru depășirea efectelor crizei globale. In cadrul dezbaterii prezidate de Corina Crețu, au fost analizate, ieri, la Bruxelles, cauzele si impactul migrației asupra politicilor de dezvoltare, in perspectiva dialogului la nivel înalt de la ONU, din octombrie, cu privire la migrația internaționala.
 
"In aceasta perioada de instabilitate economica pronuntata si in fata provocarilor demografice, care determina diminuarea populatiei active si cresterea ponderii beneficiarilor de pensii, migratia fortei de munca este parte a solutiei pe care suntem datori sa o sustinem la nivel mondial. Migratia legala si controlata poate aduce beneficii, deopotriva, pentru tara de origine si pentru cea de destinatie, de la reducerea saraciei si decalajelor la cresterea productivitatii", a subliniat Corina Cretu.
 
Vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a atras atentia asupra riscului ca tendintele extremist-xenofobe sa afecteze integrarea celor 32 de milioane de imigranti proveniti din afara Uniunii Europene. "Se impun masuri concrete pentru a facilita adaptarea si mobilitatea lucratorilor, in special a celor cu inalta calificare si in sectoarele cu deficit de forta de munca. De asemenea, trebuie sa gasim cele mai eficiente raspunsuri la presiunea migratorie dinspre granitele sudice si estice ale UE, in special prin sustinerea dezvoltarii si democratizarii acestor tari", a precizat Corina Cretu.
"In perspectiva Reuniunii ONU la Nivel Inalt din octombrie 2013 pe tema migratiei internationale, Uniunea Europeana trebuie sa sustina mentinerea migratiei ca element important al agendei post-2015 privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. Tododata, militam pentru consolidarea aspectelor pozitive ale migratiei intre tarile in curs de dezvoltare (migratia Sud - Sud) si asigurarea coerentei politicilor pentru eficientizarea dezvoltarii", a mentionat Corina Cretu, vicepresedintele al Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii