Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - "Nu despre anti-europenism este vorba în pozitia Guvernului, ci de protejarea interesului național"

ro

21 Nov, 2012 15:18 1035 Marime text
Europarlamentarul PSD Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a criticat acuzatiile potrivit carora pozitia Guvernului Ponta cu privire la viitorul cadru bugetar al UE ar fi anti-europeana. "Sunt semne clare că guvernul condus de Victor Ponta pune politicile europene în centrul preocupărilor sale. Nu despre anti-europenism este vorba în declarațiile premierului Victor Ponta, ci de protejarea interesului național. Nu l-am auzit pe Regele Spaniei acuzându-și public premierul de anti-europenism", a declarat Corina Cretu, facand referire la evocarea de catre mai multe guverne europene a posibilitatii de a recurge la dreptul de veto.

"Nimeni din UE nu reacționează dacă o țară se situează pe poziții critice față de Uniune sau față de decizii ale instituțiilor sale. Este în logica jocului democratic european. România a preferat până acum să tacă. Nu am câștigat nimic de pe urma acestei poziții. Nimeni nu zice să trecem în extrema cealaltă. Dar fără să ne apărăm cu demnitate interesul nu vom fi luați în serios. Despre asta este vorba, nu despre anti-europenism", a subliniat Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD a precizat ca pozitia USL este determinata de proiectul de buget propus de presedintele Consiliului European,Herman Van Rompuy, care defavorizează statele cu au cea mai mare nevoie de fondurile de coeziune și de cele destinate politicilor agricole. "Deși Van Rompuy ar fi trebuit să intervină ca un arbitru, în caz de eșec al procesului de negociere a unui consens, el s-a situat de partea unora dintre marii contributori, deși ei sunt și cei mai mari beneficiari. Astfel se explică reacția furioasă a mai multor guverne europene", a afirmat Corina Cretu.

Corina Cretu a criticat intentia de introducere in viitorul cadru bugetar al UE a unor criterii arbitrare, care avantajează țările bogate. De asemenea, vicepresedintele Grupului europarlamentar socialist a declarat ca aceia care sunt vinovați de lipsa unei strategii europene, dupa aderarea Romaniei la UE, precum si de esecul atragerii fondurilor trebuie să răspundă politic la alegerile din 9 decembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii