Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu "Numai mobilizarea internationala urgenta poate salva milioanele de oameni condamnati la moarte prin infometare in Africa de Est"

ro

15 Sep, 2011 16:36 854 Marime text

Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a solicitat o implicare sporita a intregii comunitati internationale in salvarea milioanelor de oameni amenintati cu moartea din cauza foametei ce face ravagii in Africa de Est.

Corina Cretu a salutat decizia de luni privind suplimentarea de catre UE cu 100 de milioane de euro a ajutorului destinat regiunilor amenintate de foamete din Cornul Africii si celor doua state sudaneze. "Este o mobilizare necesara, dar nu suficienta, in conditiile in care peste 13 milioane de persoane sufera in urma secetei si foametei in Cornul Africii. De aceea, cred ca trebuie sa intarim apelul la o implicare sporita a intregii comunitati internationale. Ma gandesc, spre exemplu, la statele emergente, care ar trebui chemate mai insistent sa-si asume responsabilitati sporite in plan international", a declarat vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare.

"ONU a anuntat ca trei sferturi de milion de persoane sunt pe cale sa moara de foame in Somalia. Lucratorii umanitari se confrunta, insa, cu cateva probleme specifice, care trebuie tratate cu maxima atentie: lipsa apei, accesul dificil la cei in nevoie, din cauza conflictelor, recrutarea fortata a barbatilor de catre militiile locale si violurile tot mai numeroase impotriva femeilor din taberele de refugiati. Insecuritatea in crestere din aceste tabere suprapopulate risca sa amplifice o criza umanitara deja foarte grava", a subliniat Corina Cretu.

Europarlamentarul roman a cerut majorarea procentului din Ajutorul Oficial pentru Dezvoltare al UE alocat sprijinirii productiei agricole in aceste tari in care criza alimentara este influentata nu doar de compromiterea recoltelor de catre seceta si razboi, ci si de fluctuatiile preturilor pe piata mondiala.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii