Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - Pentru eficientizarea asistentei alimentare in statele in curs de dezvoltare

ro

05 Oct, 2011 00:58 792 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare din cadrul Parlamentului European, a pledat astazi, la Bruxelles - in cadrul "Audierii Publice privind Securitatea Alimentara in tarile in curs de dezvoltare - provocarea de a asigura alimentele necesare pentru populatie" - pentru un control mai eficient al asistentei alimentare asigurate de Uniunea Europeana.

In cadrul dialogului cu reprezentantul special al Secretariatului General al ONU pentru Securitate Alimentara, David Nabarro, Corina Cretu a abordat problema mecanismelor de verificare a gestionarii ajutoarelor si de sporire a eficientei asistentei alimentare. "Situatia umanitara ramane critica in Somalia, unde, in ciuda intesificarii eforturilor internationale, sute de mii de refugiati sunt pe cale sa isi piarda viata din cauza foametei. Cea mai grava seceta din ultimele decenii si razboiul civil ce dureaza de 20 de ani au determinat o mare parte a populatiei sa-si abandoneze casele in cautare de hrana si siguranta. De aceea este vital ca reprezentantii ONU sa coordoneze actiunile de ajutor si sa asigure eficientizarea asistentei alimentare, astfel incat ajutoarele sa ajunga la cei care au nevoie", a atras atentia Corina Cretu, precizand ca estul Africii, in ansamblu, se confrunta cu o criza alimentara acuta.

La audierea desfasurata in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare au participat David Nabarro - reprezentantul special al Secretariatului General al ONU pentru Securitate Alimentara, Dacian Ciolos - comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Andris Piebalgs - comisarul european pentru dezvoltare si Mamadou Cissokho - presedintele Retelei de organizatii ale fermierilor si producatorilor din Africa de Vest.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii