Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu - Pentru implicarea UE in reformarea ONU

ro

31 May, 2012 22:38 936 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a pledat, la Bruxelles, pentru implicarea mai activa a Uniunii Europene in a determina reformarea Organizației Națiunilor Unite. In calitate de raportor al Socialiștilor si Democraților pentru Recomandarea adresata Consiliului European privind a 67-a sesiune a Adunării Generale a ONU, Corina Crețu a subliniat ca incalcarea brutala a drepturilor omului in Siria este una din situațiile care evidențiază carențele funcționale ale Națiunilor Unite.

Corina Crețu a declarat, in cadrul reuniunii Comisiei pentru Afaceri Externe, ca se impune o imbunatatire a coordonării, transparentei si schimbului de informații in cadrul Consiliului de Securitate al ONU. De asemenea, europarlamentarul roman a precizat ca poziția grupului europarlamentar socialist "vizează necesitatea consolidării coerentei si vizibilității Uniunii Europene ca actor mondial la Națiunile Unite. Iar pentru aceasta e nevoie de un mesaj european unic, care sa sintetizeze si sa armonizeze pozițiile statelor membre, astfel incat sa fie maximizat impactul UE asupra deciziilor ONU". Corina Crețu considera ca pentru a obține legitimitatea atât de necesara, reforma Organizației Națiunilor Unite ar trebui sa implice obținerea unui loc pentru UE in Consiliul de Securitate.

Corina Crețu a subliniat importanta care trebuie acordata afirmării dimensiunii de gen, prin sprijinirea UN Women si prin integrarea perspectivelor de gen in prevenirea si soluționarea conflictelor, mergând pana la etapa reconstrucției post-conflict. De asemenea, vicepreședintele Comisiei pentru Dezvoltare a insistat asupra necesitații intensificării cooperării pentru dezvoltare intre UE si ONU, in perspectiva unui scenariu ulterior anului 2015, astfel incat sa continue eforturile de îndeplinire a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii