Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu - Pentru intarirea cooperarii UE-Iordania

ro

18 Mar, 2011 17:40 948 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare, a gazduit, ieri, la Parlamentul European, o reuniune de lucru cu ministrul iordanian al Planificarii si Cooperarii Internationale, dr. Jafar Hassan, si cu ambasadorul Iordaniei la Bruxelles, dr. Montaser Oklah.

In cadrul discutiilor, Corina Cretu a subliniat ca "Iordania este un pilon de stabilitate in Orientul Mijlociu, cu un rol major intr-o regiune puternic afectata de conflicte. Cred ca sunt necesare intarirea cooperarii bilaterale si dezvoltarea unui parteneriat durabil intre Iordania si Uniunea Europeana. In acest sens, se impune o utilizare mult mai eficienta a fondurilor europene, prin investitii focalizate in domenii vitale, precum cel energetic, al imbunatatirii calitatii apei si al transporturilor".

Vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare si ministrul iordanian al Planificarii si Cooperarii Internationale au abordat, de asemenea, problema asistentei oferite Iordaniei de catre Uniunea Europeana, situatia refugiatilor irakieni si palestinieni de pe teritoriul Regatului Hasemit, implicatiile prezente si viitoare ale situatiei din Fasia Gaza, precum si situatia politica interna, in contextul recentelor evolutii din spatiul arab.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii