Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu - Sunt convinsa ca Guvernul va face toate demersurile pentru ca drepturile românilor din Siria să fie protejate

ro

31 May, 2012 22:45 798 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a declarat ca recomandarea ministrului de externe Andrei Marga privind expulzarea ambasadorului sirian din România este o poziție în acord cu valorile și principiile Uniunii Europene. "Recomandarea adresata Guvernului și Președintelui României este legitimă, morală, în conformitate cu dreptul internațional şi se adaugă măsurilor similare luate de aliații României din UE şi NATO, inclusiv Marea Britanie, Franța, Germania, Spania si Italia", a declarat Corina Crețu.

"Este o decizie dificilă, pe care Guvernul Ponta și-o asumă. În Siria sunt circa 15.000 de români și ei trebuie să știe că Guvernul României va face toate demersurile pentru ca drepturile lor să fie protejate. Dar trebuie să dăm un semnal puternic autoritatilor siriene sa înceteze masacrarea civililor, pentru că astfel și viața românilor din Siria va fi mai sigură", a subliniat vicepreședintele PSD.

"Damascul trebuie să știe că dacă nu renunța la politica represivă, va suporta consecințele acțiunilor sale. Ceea ce se întâmplă în Siria nu mai poate fi tolerat de nicio națiune civilizată. Părţile aflate în conflict, în primul rând regimul condus de Bashar al Assad, trebuie să respecte angajamentele luate în fața organizațiilor internaționale. Masacrul recent de la Hula este picătura care a umplut paharul. Folosirea forței militare împotriva civililor si uciderea copiilor sunt dovezi de barbarie. Astfel de acte nu pot fi acceptate sau trecute cu vederea", a declarat Corina Crețu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii