Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu - "Toate statele UE trebuie sa semneze Convenţia privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor"

ro

05 Feb, 2013 19:36 1047 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepresedinte pentru egalitatea de gen al Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat, in plenul reunit la Strasbourg, pentru semnarea de catre Uniunea Europeană şi statele membre a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. "Aceasta convenție este tratatul internaţional care recunoaşte actele de violenţă drept formă de discriminare şi introduce în legislaţie ca infracţiuni fapte neincriminate până în prezent", a declarat, in numele Grupului Socialist, europarlamentarul Corina Crețu.

"Cea mai răspândită modalitate de încălcare a drepturilor omului - violenţa domestică - nu cunoaşte, din păcate, frontiere geografice, culturale, economice sau educaţionale. Statisticile din ultimii ani sunt îngrijorătoare în întreaga lume, inclusiv în Europa: o femeie din cinci a fost victima violenţei fizice şi una din zece victima violenţei sexuale", a subliniat Corina Crețu, precizând ca statistica Poliţiei Române indică, în ultimul an, o creştere cu 26% a cazurilor de violenţă la adresa femeilor, iar acestea sunt date oficiale, numărul real al victimelor fiind cel puţin dublu.

"Este un fenomen grav care se regăseşte în fiecare ţară membră a Uniunii Europene. Abuzul fizic, sexual, emoţional sau financiar, hărţuirea, mutilarea, căsătoriile forţate şi crimele de onoare, sunt încălcări grave şi sistematice ale demnităţii umane, care se manifestă din păcate pe toate continentele", a menționat europarlamentarul PSD.

Vicepreședintele Grupului Socialist a atras atenția asupra faptului ca sunt necesare coordonarea şi monitorizarea strategiilor şi programelor europene existente, precum şi, în mod concret, înfiinţarea de noi adăposturi şi centre de asistenţă pentru victime. "Acest tip de violenţă lasă în urmă invaliditate, mutilare, tulburări emoţionale, scăderea performanţelor profesionale, izolare socială şi decese. Pentru a salva demnitatea umană a acestor milioane de victime, trebuie să depunem toate eforturile posibile", a declarat Corina Crețu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii