Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - "UE si UNICEF trebuie sa colaboreze mai strans impotriva abuzurilor asupra copiilor"

ro

07 Oct, 2011 18:51 801 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, a pledat pentru o mai stransa colaborare intre institutiile europene si UNICEF in vederea stoparii abuzurilor impotriva copiilor, in special a celor din zonele de conflict armat. Corina Cretu a coprezidat, ieri, la Bruxelles, dezbaterea comuna a comisiilor pentru Dezvoltare si Afaceri Externe, in cadrul careia europarlamentarii au discutat cu directorul executiv al UNICEF, Anthony Lake, despre securitate globala, dezvoltare echitabila si respectarea drepturilor copiilor.

Europarlamentarul social-democrat a atras atentia asupra faptului ca, in urma conflictelor armate, cei care sufera cel mai mult sunt copiii, din cauza abuzurilor inumane la care sunt supusi si a lipsei accesului la hrana, apa si medicamente. Corina Cretu a prezentat situatia copiilor inrolati fortat si obligati sa lupte pe front, cum se intampla in Somalia, precum si cazul celor 30 de copii tinuti ostatici, in iulie, in Malaezia. De asemenea, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare s-a referit la copiii care sufera in urma abuzurilor sexuale si emotionale la care sunt supusi, inclusiv in tari ale Uniunii Europene, precum Belgia si Irlanda.

Anthony Lake este, din mai 2010, director al UNICEF, dupa ce a fost consilier pentru politica externa in cursul campaniei prezidentiale a lui Barack Obama si consilier pentru securitate nationala in primul mandat la Casa Alba al lui Bill Clinton.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii