Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - UE trebuie sa se mobilizeze pentru ajutorarea refugiatilor nord-africani

ro

29 Sep, 2011 18:03 772 Marime text

Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a criticat lipsa de solidaritate si implicare a statelor UE in rezolvarea crizei refugiatilor nord-africani. Europarlamentarul PSD a cerut Comisiei si Consiliului European sa se mobilizeze de urgenta pentru ajutorarea refugiatilor de la granita libiano-tunisiana si a celor de pe insula italiana Lampedusa.

In interventia din plenul Parlamentului European, Corina Cretu a atras atentia asupra faptului ca Lampedusa a fost, zilele trecute, iarasi, teatrul violentelor, din cauza revoltei provocate de conditiile de retentie si lentoarea transferului refugiatilor spre alte centre mai putin populate. "Din pacate, Italia n-a reusit sa gaseasca o solutie la criza provocata de cei aproape 50.000 de imigranti ilegali sositi de la inceputul anului, in ciuda promisiunilor facute de premierul Berlusconi in cursul vizitei din martie. Iar UE n-a gasit o modalitate de a face fata exodului determinat de instabilitatea din Tunisia si razboiul din Libia", a subliniat Corina Cretu.

"Acordul de repatriere dintre Italia si Tunisia nu este o solutie viabila, mai ales avand in vedere drama miilor de refugiati de la frontiera dintre Tunisia şi Libia. Uniunea Europeana nu a reusit sa-si respecte angajamentul privind ajutorarea refugiatilor de pe teritoriul tunisian si nu este capabila sa gestioneze nici criza de pe teritoriul sau", a declarat vicepresedintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii