Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu va vorbi despre relatia terorism-democratie la reuniunea interparlamentara UE-Israel - 15 februarie 2010

ro

15 Feb, 2010 16:33 1047 Marime text
corina-cretu1.jpgCOMUNICAT DE PRESA

Eurodeputata PSD Corina Creţu, membră a Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Israelul, participă, în perioada 15-18 februarie, la lucrările celei de-a 34-a Reuniuni Interparlamentare UE-Israel, care include discuţii cu preşedintele Knesset-ului -Parlamentul israelian-, cu Ministrul Afacerilor Externe şi conducerea Departamentului pentru Europa de Vest, cu Tzipi Livni, liderul Partidului Kadima şi al Opoziţiei israeliene, precum şi cu conducerile Primăriei Ierusalimului, Institutului pentru Studii de Securitate Naţională din cadrul Universităţii din Tel Aviv şi Delegaţiei Comisiei Europene în Israel.

"Discuţiile cu colegii din Knesset se vor axa pe două mari teme: pe de o parte, terorism şi democraţie, pe de altă parte colaborarea în domeniul ştiinţific, tehnologic şi în probleme de mediu. Relaţia dintre terorism şi democraţie -tema pe care o voi aborda în cadrul conferinţei interparlamentare- poate fi decisivă, în perioada următoare, pentru ceea ce numim guvernarea democratică, aceasta cunoscând o deteriorare îngrijorătoare pretutindeni în lume, chiar dacă, formal, cele mai multe state pot fi catalogate drept democraţii", a declarat Corina Creţu.

În viziunea deputatei europene, "trebuie să ne decidem care sunt limitele dincolo de care masurile necesare combaterii terorismului încalcă drepturi şi libertăţi cetăţeneşti fundamentale şi devin o ameninţare pentru democraţie şi statul de drept. Aşa cum terorismul nu poate fi acceptat sub niciun motiv ca instrument pentru atingerea unor obiective, nici tortura, încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, nu pot fi considerate instrumente legitime în combaterea acestui fenomen".

"Cred ca ar trebui să ne concentrăm mai mult, în combaterea terorismului, asupra cauzelor sale. Putem face mai mult pentru reducerea sărăciei şi intoleranţei şi pentru dialogul între civilizaţii. Dar cel mai important lucru este să nu fragilizăm democraţia sub pretextul combaterii terorismului", a declarat Creţu, vicepreşedinta Comisiei pentru Dezvoltare a PE (DEVE).

Reprezentanţii forului europarlamentar se vor deplasa, de asemenea, la punctul de frontieră Kerem Shalom, dintre Fâşia Gaza şi Israel, şi vor vizita Yad Vashem -memorialul închinat victimelor Holocaustului- şi un centru de înaltă tehnologie la Haifa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii