Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sârbu cere legi drastice în privinţa publicitatii alimentelor

ro

24 Oct, 2011 16:22 791 Marime text

Daciana Sârbu cere legi drastice în privinţa publicitatii alimentelor

Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, cere Comisiei Europene reguli clare în privinţa publicităţii produselor alimentare. Eurodeputata solicită reglementarea fermă a promovării produselor care pretind – prin intermediul etichetei - beneficii asupra sănătăţii consumatorilor.

Astfel, o lege comunitară adoptata in 2006 prevede ca un aliment nu poate pretinde ca aduce beneficii pentru sănătatea consumatorului – prin caracteristici precum conţinutul redus de sare – daca el conţine, în acelaşi timp, cantităţi mari dintr-un ingredient nesănătos. Dar Comisia Europeană nu a reglementat, nici pana la aceasta data, aceste cantităţi, deşi termenul limita pentru emiterea acestor precizări a fost depăşit de mai multe ori. În aceasta situaţie, problema rămâne nereglementată, defavorizând consumatorii.

„Astăzi, un produs alimentar ne poate îmbia de pe etichetă prin faptul că are puţine grăsimi, iar asta ne poate convinge că luam de pe raft un produs sănătos, când de fapt el conţine cantităţi uriaşe de sare sau de alte ingrediente nocive. Acest lucru este profund incorect; suntem într-o zona gri, care aduce profit marilor producători de alimente si suferinţa - consumatorilor. Am cerut Comisiei Europene să reglementeze rapid si foarte clar acest lucru”, afirma eurodeputata, membra în Comisia de Sănătate publică a PE.

Daciana Sârbu a adresat solicitarea împreună cu Glenis Willmott, liderul delegaţiei laburiştilor britanici din Parlamentul European, după consultări cu asociaţii europene ale consumatorilor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii