Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sarbu "Se va ajunge la o circulatie libera si sigura a animalelor de companie in UE dupa 2011"

ro

09 Mar, 2010 18:32 1603 Marime text

daciana-sarbu.jpgStrasbourg, 9 martie 2010

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu, membră a Comisiei pentru mediu a Parlamentului European (ENVI) a afirmat, luni, în plenul PE, că se va ajunge la o circulaţie liberă şi sigură a animalelor de companie în spaţiul european după 2011. Declaraţia deputatei europene a avut loc în cadrul dezbaterii raportului de Brun privind cerinţele de sănătate animală aplicabile circulaţiei necomerciale a animalelor de companie.

"Mă bucur de faptul că raportul permite statelor membre să continue testele şi măsurile de protecţie împotriva răspândirii rabiei, contribuind, totodată, la o circulaţie liberă şi sigură a animalelor de companie în spaţiul european după 2011", a declarat europarlamentarul social-democrat.

Daciana Sârbu consideră că s-a obţinut un compromis bun în acest dosar, prevăzându-se un răspuns eficient în cazul în care statele membre îşi justifică preocupările legate de răspândirea unor boli. Totodată, în opinia doamnei Sârbu, "se oferă garanţia că, atunci când se foloseşte puterea delegată, Comisia Europeană va consulta o serie de experţi -experţi CE, ai statelor membre, ai organizaţiilor non-guvernamentale sau ai Parlamentelor. Trebuie să ne asigurăm că acest angajament este menţinut".

"Intr-un context mai larg, am primit asigurări scrise că acest raport nu va constitui un precedent pentru folosirea viitoare a puterilor delegate; în acest fel preocupările Parlamentului referitoare la crearea unui precedent pentru noua procedura de comitologie sub Tratatul de la Lisabona vor fi luate în considerare", a precizat ea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii