Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce e mai buna sticla pentru imbutelierea apei?, eveniment la PE

ro

10 Feb, 2011 23:16 964 Marime text
Bruxelles, 10 februarie 2011

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului Europeana (ENVI) a co-organizat, miercuri, alaturi de Federatia Europeana a Producatorilor Ambalajelor de Sticla (FEVE), un eveniment dedicat calitatii apei imbuteliate in ambalaje de sticla, aceasta modalitate de stocare permitand o mai buna protejare a mediului si a sanatatii populatiei, precum si conservarea optima a resurselor naturale.

Evenimentul, intitulat "Apele Minerale Naturale ale Europei", a marcat o premiera prin prezenta lui Andreas Larsson, "cel mai bun sommelier din lume", care a prezentat audientei diverse ape minerale din Europa, cu caracteristicile lor unice.

„Am organizat acest eveniment pentru a sublinia, printre altele, calitatea apei imbuteliate in containere de sticla si consecintele benefice atat pentru sanatate cat si pentru mediu", a declarat Rovana Plumb, precizand ca sticla este un material cu folosire sustenabila, 100% reciclabila, de exemplu „reciclarea unei sticle economisind suficienta energie pentru a tine aprins un bec de 60 de watti pentru patru ore, un computer 30 de minute si un televizor 20 de minute".

Eurodeputata a subliniat si ca industria apei imbuteliate este un angajator important pe piata muncii, trebuind ajutata si din acest motiv, prin investitii, in perioada de criza. La eveniment au participat peste 100 de persoane, deputati europeni, functionari din institutiile europene si membri ai corpului diplomatic acreditat la Bruxelles.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii