Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea sesiunii Egipt, copiii-soldați, execuții în Iran

ro

15 Feb, 2011 22:43 970 Marime text

În deschiderea sesiunii plenare de la Strasbourg, președintele Jerzy Buzek a făcut referire la revolta populară din Egipt, refugiații din Africa de nord care ajung pe coastele europene, Ziua internațională împotriva copiilor-soldați și recentele execuții ale unor dizidenți iranieni.

Cu privire la Egipt, Președintele a subliniat că cei care demonstrează în mod pașnic nu trebuie să fie pedepsiți, iar starea de urgență, care datează de decenii, trebuie ridicată. Uniunii Europene "nu trebuie să îi fie frică să se implice economic și politic", a continuat acesta, adăugând că "trebuie să îi ajutăm pe vecinii noștri" și "să acționăm în mod solidar ca o adevărată comunitate."

În urma valului de proteste din Africa de Nord, un număr semnificativ de imigranți au ajuns pe teritoriul UE. "Statele Membre trebuie să își asume în comun răspunderea", a argumentat domnul Buzek.

La 12 februarie s-a aniversat Ziua internațională împotriva copiilor-soldați. "Parlamentul denunță vehement această practică cruntă" de recrutare a copiilor, a declarat președintele Parlamentului, menționând că la nivel mondial există între 200 000 și 300000 de astfel de copii în grupuri armate.

În final, președintele a îndemnat autoritățile de la Teheran să abolească sentința capitală, în contextul recentelor execuții ale unor dizidenți politici.

Modificări ale ordinii de zi

Marți, 15 februarie 2011

În urma solicitării grupurilor ALDE și Verzilor, marți înaintea sesiunii de voturi a fost inclusă pe ordinea de zi dezbaterea privind situația statului de drept în Federația Rusă, rezoluția aferentă urmând a fi votată joi, 17 februarie.

La solicitarea grupului politic PPE, în a doua parte a zilei de marți, Parlamentul va dezbate cu reprezentanții Comisiei Europene măsurile UE de sprijinire a autorităților italiene pentru a putea face față actualului flux de imigranți.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii