Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea sesiunii evoluții în Orientul Mijlociu, sentința cu privire la Tymoshenko

ro

12 Oct, 2011 23:55 732 Marime text

În deschiderea sesiunii de la Bruxelles, Președintele Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek, a salutat progresele democratice din Orientul Mijlociu, dar a condamnat violențele care au avut loc recent în această regiune. Acesta a condamnat de asemenea sentința de 7 ani impusă liderului opoziției ucrainene Yulia Tymoshenko la 11 octombrie.

Domnul Buzek a salutat începutul stabilității în Libia, exprimându-și însă preocuparea față de drama refugiaților. El a salutat de asemenea faptul că Tunisia pare că seîndreaptăcătre organizarea de alegeri libere și si-a exprimat intenția vizitării acestei țări în săptămânile următoare, pentru a transmite intențiile de colaborare ale Parlamentului.

Președintele a condamnat violențele recente din Egipt, cerând autorităților să evite instigarea disensiunilor și să promoveze toleranța religioasă. A condamnat de asemenea violențele din Siria și Yemen, cerând comunității internaționale "să se opună acestor regimuri brutale".

Condamnarea lui Tymoshenko este "motivată politic"

Sentința de 7 ani impusă fostului premier al Ucrainei Yulia Tymoshenko a fost un "act motivat politic" și un caz care ține de "aplicare selectivă a legii" a spus domnul Buzek, subliniind că aplicarea corectă a legii este o condiție pentru orice acord de cooperare între Uniunea Europeană și Ucraina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii