Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul Victor Boştinaru a fost numit raportor al Parlamentului European pentru noul regulament privind Fondul de Coeziune

ro

07 Oct, 2011 19:10 757 Marime text

Bruxelles, 7 octombrie 2011

Eurodeputatul PSD, Victor Boştinaru, membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, a fost numit raportor al PE pentru noul regulament privind Fondul de Coeziune pentru perioada 2014-2020.

Fondul de Coeziune, împreună cu Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi Fondul Social European, va continua să reprezinte una din sursele de finanţare ale politicii de coeziune a Uniunii Europene şi se va concentra asupra investiţiilor în reţelele de transport trans-europene şi în proiectele de mediu. Suma propusă de Comisia Europeană pentru Fondul de Coeziune este de 68.7 miliarde de Euro, iar statele membre eligibile pentru sprijinul acordat vor fi, în continuare, reprezentate de statele cu un venit naţional brut sub 90% din media UE.

Victor Boştinaru a afirmat că este esenţial ca noul Fond de Coeziune, precum şi noua politică de coeziune, în general, trebuie să fie nu numai bine finanţate, dar de asemenea, bazate pe norme clare, simple şi armonizate, în scopul maximizării utilizării de către beneficiari, în special în acele state membre, cum ar fi România, unde asistenţa din partea politicii de coeziune este foarte necesară.

"Transportul şi mediul sunt elementele cheie, pentru ţara mea şi pentru UE în general - a declarat eurodeputatul Victor Boştinaru - având în vedere că vorbim despre sectoarele care au o dimensiune transnaţională. Aştept cu nerăbdare să am o cooperare strânsă şi fructuoasă cu Consiliul. În acelaşi timp, având în vedere rolul pe care Fondul de Coeziune îl joacă astăzi şi importanţa şi mai mare pe care o va avea în viitor, într-o perioadă de criză economică şi financiară, în anumite aspecte atât eu cât şi Parlamentul European vom adopta o poziţie absolut determinată. Pentru noi este absolut esenţial ca valorile de bază ale politicii de coeziune să fie menţinute şi respectate şi ca statele membre, în special cele mai sărace, să fie capabile să reducă în mod concret decalajele de dezvoltare".

Deputatul social democrat a încheiat exprimându-şi speranţa că eforturile sale de a negocia norme satisfăcătoare pentru noul Fond de Coeziune, vor fi însoţite de o atitudine pozitivă şi eficientă la nivel naţional, în România, unde situaţia actuală în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor Uniunii Europene este critică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii