Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europa are încă multe posibilităţi de exploatare la capitolul turism

ro

28 Sep, 2011 22:06 691 Marime text

Strasbourg, 28 septembrie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, apreciează, într-o intervenţie scrisă la Raportul Fidanza referitor la "Europa, destinația turistică favorită la nivel mondial - un nou cadru politic pentru turismul european", Europa are un potenţial turistic şi cultural semnificativ, dar care mai are încă posibilităţi de exploatare, în ciuda crizei economice.

"Într-un clasament recent al celor mai admirate 50 de ţări la nivel mondial, regăsim 7 state ale Uniunii între primele 10 destinaţii. Este o dovadă evidentă că Europa are un potenţial turistic şi cultural semnificativ, dar care mai are încă posibilităţi de exploatare, în ciuda crizei economice", se spune în intervenţia scrisă menţionată.

Potrivit doamnei Dăncilă, "UE şi statele membre pot identifica noi modalităţi de a atragere turiştii străini în Europa şi pot încuraja o mai bună mobilitate a turiştilor în interiorul Uniunii Europene, mai ales în contextul unor evenimente culturale sau sportive majore".

" Europa multiculturală are încă multe locuri cu tradiţii de văzut, dar şi monumente şi locuri mai puţin incluse în circuitele turistice clasice, ce trebuie vizitate în contextul unor asemenea evenimente", consideră doamna Dăncilă.

În opinia europarlamentarului român, operatorii de turism trebuie încurajaţi şi sprijiniţi în atragerea de turişti din statele non EU, pentru ca turismul să continue să fie un mare contribuitor la produsul intern brut al statelor europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii