Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul "Gustati Romania", lansat miercuri la PE - Bruxelles, 4 martie 2010

ro

04 Mar, 2010 17:41 1922 Marime text

img_daciana1.jpgEvenimentul "Gustaţi România" ("A Taste of Romania"), organizat de eurodeputatele PSD Daciana Sârbu şi Viorica Dăncilă, a fost lansat miercuri seara la Parlamentul European, în prezenţa unui număr mare de europarlamentari şi funcţionari europeni, precum şi a unor membri ai corpului diplomatic din Bruxelles. Invitaţii au putut să cunoască România şi prin intermediul uneia dintre valorile sale gastronomice, brânza tradiţională. Evenimentul continuă azi printr-o recepţie la care participă şi Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Doamnele Sârbu şi Dăncilă sunt membre ale Comisiei de agricultură a PE.

taste1.jpg"Produsele pe care vă invităm să le încercaţi azi vor vorbi de la sine. Este un pas mic dar important pentru viitorul acestor producători şi pentru succesul lor pe piaţa europeană", a declarat Daciana Sârbu, în deschidere, mulţumind producătorilor de brânză pentru parteneriatul în organizarea acestui eveniment.

taste2.jpg"Unitatea în diversitate este deviza Uniunii Europene, iar România dovedeşte din plin o diversitate extraordinară a obiceiurilor, astăzi putând fi martori cu toţii la o expoziţie deosebită de brânză tradiţională românească. Este o invitaţie de a cunoaşte mai bine România şi produsele noastre şi sunt sigură că va fi o descoperire plăcută pentru toţi cei prezenţi", a afirmat Viorica Dăncilă.

Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, a mulţumit gazdelor europarlamentare şi a menţionat că prin diversitatea şi calitatea produselor oaspeţii europeni vor putea aprecia mai bine tipicul tradiţional românesc.

Expoziţia şi degustarea sunt organizate împreună cu Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România ; evenimentul aduce în faţa oaspeţilor sortimente variate de brânzeturi, produse după reţete româneşti tradiţionale. Sunt prezenţi producători din regiuni diverse ale ţării, unele renumite la nivel naţional, precum Sibiu, Braşov sau Bran, altele încă nedescoperite suficient, precum cele din judeţele Constanţa, Alba sau Arad. Evenimentul se doreşte a fi un sprijin direct acordat crescătorilor de ovine şi caprine precum şi o oportunitate pentru aceştia de a pătrunde pe piaţa europeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii