Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Gustati Romania", eveniment organizat la PE de Daciana Sarbu si Viorica Dancila - Bruxelles, 1 martie 2010

ro

01 Mar, 2010 20:04 1325 Marime text

s_d_2_1.jpgEurodeputatele PSD Daciana Sârbu şi Viorica Dăncilă, membre ale Comisiei de agricultură din Parlamentul European, organizează, la 3-4 martie, la sediul PE din Bruxelles, evenimentul "Gustaţi România" ("A Taste of Romania"), în cadrul căruia ceilalţi europeni din mediul instituţional sunt invitaţi să cunoască România prin intermediul uneia dintre valorile sale gastronomice, brânza tradiţională. Invitat special la eveniment este Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Expoziţia şi degustarea sunt organizate împreună cu Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România ; evenimentul aduce în faţa oaspeţilor sortimente variate de brânzeturi, produse după reţete româneşti tradiţionale. Vor fi prezenţi producători din regiuni diverse ale ţării, unele renumite la nivel naţional, precum Sibiu, Braşov sau Bran, altele încă nedescoperite suficient, precum cele din judeţele Constanţa, Alba sau Arad.

Evenimentul se doreşte a fi un sprijin direct acordat crescătorilor de ovine -care nu au găsit un asemenea ajutor până în prezent-, precum şi o oportunitate de a pătrunde pe piaţa europeană, calitatea produselor recomandând acest lucru. In afara degustării de brânză în coajă de brad sau caş afumat, participanţii vor primi şi un pliant cu informaţii despre acestea. In acelaşi timp, organizatoarele urmăresc să le prezinte colegilor o perspectivă culinară asupra României, care să contribuie la conturarea mai clară a personalităţii unui stat membru intrat relativ recent în UE.

"Se vorbeşte mult, în ţară, despre imaginea României, dar gesturile care contează cu adevărat nu sunt clipurile costisitoare, ci reperele concrete. Brânza e un astfel de reper: noi am adus aici produse speciale, realizate după ritualuri foarte vechi, din ingredientele cele mai naturale. Gustul lor poate fi o pledoarie în favoarea României, una mult mai convingătoare decât discursurile de la Bucureşti", consideră Daciana Sârbu.

"Făcând cunoştinţă cu brânza noastră, despre care n-au mai auzit niciodată, dar pe care sigur o vor savura surprinşi de diversitate şi de calitate, colegii vor descoperi o faţă a României pe care încă n-au avut ocazia să o cunoască", afirmă Viorica Dăncilă.

Evenimentul va avea loc în spaţiul Yehudi Menuhin (PHS 01) din clădirea Parlamentului European. Miercuri, 3 martie, la ora 19 (a Bruxelles-ului), se va desfăşura o recepţie, iar joi, la ora 12, un cocktail. Expoziţia va fi deschisă pe durata ambelor zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii