Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Mircea Pascu "Lady Ashton poate sa delege un 'adjunct', dar numai intr-o formula ad hoc"

ro

25 Feb, 2010 11:25 1386 Marime text

ioan_mircea_pascusd.jpgBruxelles, 25 februarie 2009

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Paşcu, a atras atenţia, miercuri, asupra dificultăţilor ivite, în practică, ca urmare a caracterului unic al poziţiei de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă. În viziunea lui Paşcu, Lady Catherine Ashton, deţinătoarea acestei funcţii, poate să delege un 'adjunct' dar, dacă o face, nu poate fi vorba decât de o formulă ad hoc. Deputatul european a depus o intervenţie scrisă legată de implementarea Tratatului de la Lisabona, aferentă dezbaterilor din plenul PE.

"In teorie, crearea poziţiei -cu dublă responsabilitate- de Înalt Reprezentant sună bine dar, în practică, având în vedere 'unicitatea' poziţiei, apar probleme care nu au fost prevăzute de autorii Tratatului. In absenta unui adjunct, care ar avea şi el 'dublă pălărie', Lady Catherine Ashton va fi nevoită din ce in ce mai des să aleagă între a rămâne în Bruxelles şi a fi prezentă, de exemplu, la Parlamentul European sau a zbura spre o capitală străină, unde Uniunea Europeană are, în egală măsură, nevoie de reprezentare", a declarat Ioan Mircea Paşcu.

Eurodeputatul a precizat că, bineînţeles, "Lady Ashton poate să delege un 'adjunct' dar, dacă o face, nu poate fi vorba decât de o formulă ad hoc şi asta ori în detrimentul Consiliului ori în cel al Comisiei". "Iar dacă 'preşedinţia rotativă' va interveni pentru a restabili echilibrul, vom sfârşi prin a avea mai multă şi nu mai puţină birocraţie", a atras atenţia el.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii