Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minodora Cliveti - "Violenta impotriva femeilor trebuie sa inceteze!"

ro

25 Nov, 2013 14:53 1135 Marime text
Europarlamentarul roman Minodora Cliveti, membra a Comisiei pentru drepturile femeii si egalitate de gen, solicita de urgenta ratificarea de catre statele membre ale Uniunii Europene si de catre Uniunea Europeana insasi a Conventiei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice, cunoscuta si sub denumirea de Conventia de la Istanbul. Acesta este cel mai complex instrument international in prevenirea violentei impotriva femeilor, protejarea victimelor, urmarirea penala a autorilor si adoptarea de masuri in acest sens.
 
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la nivel mondial fiecare a treia femeie a fost sau este supusa violentei corporale, in cea mai mare parte din cazuri de catre partenerul de viata. De asemenea, statisticile actuale arata faptul ca in Uniunea Europeana sunt inregistrate peste 500.000 de cazuri ale mutilarii genitale, marea majoritate a victimelor fiind din Marea Britanie, Franta si Germania.
 
"Nu trebuie sa ne aducem aminte numai astazi de Ziua Internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor, de faptul ca femeile sunt victime ale violentei. Este ingrijorator faptul ca abuzurile asupra femeilor sunt in crestere, fapt ce necesita luarea de masuri urgente pentru protectia victimelor violentei si pentru recunoasterea prostitutiei ca forma de violenta impotriva femeii.
 
Din pacate, nici datele din Romania nu sunt imbucuratoare,  femeile fiind victime in 83% din cazurile de violenta fizica in familie. Nu exista o suficienta informare cu privire la noile reglementari in domeniul violentei in familie, in special cu privire la posibilitatea victimelor de a cere un ordin de protectie prin care agresorul sa fie evacuat din locuinta si tinut la distanta. Este nevoie de o mai mare implicare in acest sens prin campanii de sensibilizare si formare a celor care lucreaza in cadrul autoritatilor centrale si locale in vederea informarii victimelor asupra noilor reglementari. Trebuie imbunatatite serviciile sociale pentru victimele violentei in familie, sa existe linii telefonice functionale de informare pentru victime la nivel local, si de asemenea trebuie facilitat accesul la serviciile de consiliere psihologica si juridica pentru victime", a declarat Minodora Cliveti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii