Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Pascu "Solidaritatea este singura cale prin care putem face fata provocarilor prezentului“

ro

10 Mar, 2009 18:39 693 Marime text

Ioan Mircea Paşcu: "Solidaritatea este singura cale prin care putem face faţă provocărilor prezentului"

Strasbourg, 10 martie

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu a declarat, luni seară, în plenul Parlamentului European, că Uniunea Europeană se află într-un moment crucial, succesul proiectului european depinzând de o înţelegere completă a faptului că solidaritatea este singura cale prin care se poate face faţă marilor provocări ale prezentului.

"Arhitectura internaţională politică, militară, economică şi financiară se află sub presiune din cauza actualei crize. Uniunea Europeană este o parte centrală a acestei arhitecturi. Ea a apărut ca singura formulă prin care Europa îşi putea păstra rolul în lumea bipolară, s-a extins apoi succesiv pentru a reunifica continentul la finalul Războiului Rece, iar acum este chemată să păstreze angajamentele anterioare şi să continue integrarea, odată ce vor reveni timpuri mai bune", a declarat Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET). 

În viziunea europarlamentarului social-democrat, "nu este aşadar vorba de o sarcină uşoară, în special pentru actuala preşedinţie a Uniunii, dar şi pentru următoarele, care trebuie să se confrunte cu impasul instituţional continuu legat de Tratatul de la Lisabona şi tranziţia la un nou Parlament şi la o nouă Comisie, în timp ce duc lupta cu tendinţele protecţioniste, ameninţările de renaţionalizare a politicilor comune şi potenţialele crize internaţionale în vecinătatea noastră".

"UE se află, aşadar, într-un moment crucial: poate fie să treacă cu bine de el, fie să rateze total; succesul nostru va depinde de o înţelegere completă a faptului că solidaritatea este singura cale prin care putem face faţă tuturor acestor mari provocări şi continua odiseea noastră în afacerile mondiale", a conchis Paşcu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii