Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Necesitatea protejării femeilor care au fost victime ale violenţelor

ro

13 Dec, 2011 16:47 639 Marime text

Strasbourg, 13 decembrie 2011

Parlamentarul european Viorica Dăncilă a atras atenţia luni seara, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, asupra necesităţii protejării femeilor care au fost victime ale diferitelor forme de violenţă.

Declaraţia deputatului român a avut loc în contextul dezbaterii Raportului TeresaJiménez-Becerril Barrio şi CarmenRomero López referitor la Ordinul european de protecţie.

"Prin adoptarea şi promovarea de acte normative, Parlamentul European a sprijit şi sprijină orice măsură care vine în ajutorul celor care luptă contra violenţelor împotriva femeilor. Salut deci Raportul celor două colege, care propune extinderea domeniului de aplicare al Directivei în vigoare, astfel încât să existe posibilitatea protejării atât a femeilor care au fost victime ale diferitelor forme de violenţă cu autor identificat, dar şi a copiilor sau a altor adulţi din anturajul victimelor", a afirmat Viorica Dăncilă.

În opinia deputatul român, este benefic şi faptul că, "Raportul propune ca Ordinul european de protecție să poată fi aplicat tuturor victimelor criminalității, dar şi martorilor, victimele terorismului și crimei organizate, indiferent de vârsta sau sexul lor, când există un agresor identificat".

"Nu în ultimul rând, consider că, autoritățile competente trebuie să ţină cont, de nevoile victimelor, în special în cazul în care este vorba de persoane vulnerabile, cum ar fi minorii sau persoanele cu dizabilități", a mai spus doamna Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii