Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Necesitatea sprijinirii femeilor antreprenor

ro

15 Sep, 2011 16:50 887 Marime text

Strasbourg, 15 septembrie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg că, "actuala criză economică şi financiară din statele Uniunii Europene a determinat multiplicarea problemelor deja existente pentru femeile antreprenor, cu precădere în primele etape de după demararea unei activităţi economice".

Declaraţia doamnei Dăncilă a fost făcută cu ocazia dezbaterii raportului Yannakoudakis privind spiritul întreprinzător al femeilor în întreprinderile mici și mijlocii.

"Stim cu toţi cât de important este rolul microîntreprinderilor în economia europeană - circa 90 % din întreprinderile europene au sub 10 salariaţi, mai mult de un sfert fiind înființate de persoane șomere", a declarat deputata europeană.

"Consider esenţial ca Uniunea să păstreze şi în viitorul buget, sprijinul financiar pentru femeile întreprinzătoare, iar avantajele fiscale prevăzute pentru IMM-uri să fie accesibile tuturor antreprenor, fără discriminare", a afirmat doamna Dăncilă.

Potrivit eurodeputatului român, este "important ca implicarea femeilor în activităţi de antreprenoriat să fie promovată mai multe pe piaţa forţei de muncă europene, inclusiv pentru prin realizarea de schimburi de experiență și de bune practici și pentru raționalizarea resurselor".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii