Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 09 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norica Nicolai "Populismul - o noua stafie care bantuie Europa"

ro

08 Apr, 2010 15:14 1073 Marime text

Vicepreşedinta Subcomisiei de Apărare şi Securitate din Parlamentul European, Norica Nicolai, a afirmat, într-un discurs rostit în plenul legislativului reunit la Bruxelles, că populismul poate fi una dintre cauzele crizei economice prin care trece Europa.

Norica Nicolai a susţinut, în cadrul plenarei speciale privind rezultatele summitului desfăşurat la finele lunii martie, că deficitele sunt create atât de excesul cât şi de lipsa legislaţiei corespunzătoare la nivel european.

"Domnule preşedinte din păcate, foarte mulţi dintre noi ignorăm faptul că o nouă stafie bântuie în Europa şi anume stafia populismului. Uităm că el, ca formă de guvernare politică, poate fi una din cauzele crizei morale despre care vorbim toţi ca suport al crizei economice. Dar asta ţine de noi şi de partidele politice din care facem parte. Domnule preşedinte Van Rompuy, aţi vorbit despre ortodoxism bugetar. În istorie, adesea, şi excesul de regulă, dar şi lipsa de regulă pot crea deficite."

În discursul său, Norica Nicolai, a pledat, de asemenea, pentru regândirea Pactului de Stabilitate în vederea elaborării unei viziuni mai ample asupra viitorului european.

"Cred că am putea fi mult mai flexibili şi am putea regândi Pactul de Stabilitate pentru că nu avem o viziune cu privire la modelul viitor european. Ignoră o realitate, ignoră o situaţie demografică cu care ne confruntăm şi despre care în agenda 2020 nu am auzit vorbindu-se. Şi cred că acest lucru va trebui să ne dea de gândit pentru că o nouă construcţie de model social european nu ar trebui să fie un eşec aşa cum a fost agenda Lisabona. Al doilea eşec va fi dirijat către coeziunea şi incluziunea Uniunii Europene."

Parlamentul European s-a întrunit, într-o sesiune specială, la Bruxelles, pentru a discuta pe marginea concluziilor summitului european desfăşurat în perioada 25-26 martie. Prin tradiţie, summitul european de primăvară este axat pe probleme economice, anul acesta fiind în centrul atenţiei situaţia economică a Greciei, dar şi Strategia Uniunii Europene 2020.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii