Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O delegație a Parlamentului European va efectua o vizită în România și Bulgaria pentru a evalua stadiul pregătirii pentru aderarea la spațiul Schengen

ro

10 Feb, 2011 23:22 895 Marime text
Bruxelles, 10 Februarie 2011

La invitația autorităților bulgare și române, o delegație Parlamentului European va face o vizită de patru zile în cele două țări pentru a evalua pe teren stadiul pregătirii aderării la spațiul Schengen. Această vizită este o premieră absolută în practica Parlamentului European.

Delegația Parlamentului European va fi formată din raportorul Carlos Coelho și din raportori din umbră din partea Grupurilor politice. Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European (PE) va reprezenta Grupul Socialiștilor și Democraților Europeni (S&D) în calitate de raportor din umbră. Potrivit acestuia, "acest demers de transparență față de Parlamentul European este unul pozitiv întrucât va permite eurodeputaților să voteze în deplină cunoștință de cauză asupra aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen".

Vizita va avea loc între 22 și 26 februarie și va urmări evaluarea facilităților SIS/SIRENE din cele două țări și a nivelului de securizare a frontierelor terestre aeriene și maritime. De asemenea, eurodeputații vor avea întrevederi cu autoritățile care gestionează implementarea acquis-ului Schengen din cele două state.

În România, delegația Parlamentului European va vizita terminalul Schengen al aeroportului Henri Coandă din București, biroul SIRENE, Sistemul Integrat de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra (SCOMAR) din Constanța dar și punctul de trecere a frontierei de la Sculeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii