Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PAC trebuie să răspundă actualelor provocări

ro

24 Mar, 2011 22:33 748 Marime text

Bruxelles, 24 martie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri seara, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Bruxelles, că "din ce in mai multe zone din lume sunt afectate de schimbări climatice respectiv, calamități naturale, cea mai recentă fiind situația tragică din Japonia".

În opinia doamnei deputat, "Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene trebuie să răspundă acestor provocări, dar şi să garanteze securitatea alimentară ca şi problemă strategică la nivel mondial".

"Creșterea numerică a populației conduce la necesitatea unei cantități mai mari de hrană, iar pe bază de ofertă avem un deficit din ce in ce mai mare. Cum dreptul la hrana este unul fundamental, securitatea alimentară este şi trebuie să rămână una din prioritățile Uniunii Europene, iar strategiile aplicate în cadrul Politicii Agricole Comune trebuie dublate de un buget corespunzător care să răspundă acestor provocări", a declarat deputata europeană.

În context, deputatul român a solicitat păstrarea bugetului Uniunii Europene pentru sectorul agricol la actualul nivel.

"Consider că, bugetul alocat Politicii Agricole Comune trebuie să rămână cel puțin la nivelul actual sau chiar adaptat noilor nevoi ridicate de aceste dezastre care nu țin cont de granițe şi de naționalitate ci, poate doar de zona geografică", a concluzionat doamna Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii