Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PEAD reprezintă un act de solidaritate faţă de persoanele defavorizate

ro

15 Nov, 2011 17:06 747 Marime text

Strasbourg, 15 noiembrie 2011

Parlamentarul european Viorica Dăncilă salută decizia favorabilă a Consiliului miniştrilor agriculturii pentru Programul european de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate (PEAD) din Uniunea Europeană pentru 2012 şi 2013.

Europarlamentarul român consideră că, "acest program, care a avut o contribuţie importantă la atingerea obiectivelor politicii sociale, împreună cu componenta agricolă, reprezintă un act de solidaritate faţă de persoanele defavorizate".

În opinia doamnei Dăncilă, în perioada de criză cu care se confruntă Europa, programul PEAD a reprezentat un sprijin deosebit pentru persoanele afectate de sărăcie, inclusiv a persoanelor care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza disponibilizărilor generate de criză.

Numai în România, în 2010, organizaţiile neguvernamentale au venit în ajutorul a peste 2.800.000 de persoane cu venituri foarte mici, fără venituri sau pensionari, graţie Programul european de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate.

"Persoanele nevoiașe - cetăţeni europeni din 20 de state membre ale UE beneficiază de acest program - trebuie să primească acest gen de sprijin în continuare, nu doar pentru a demonstra că principiul solidarității europene funcţionează, ci şi pentru a le arăta acestor persoane că situaţia lor este cunoscută şi înţeleasă la nivelul Uniunii", mai spune doamna Dăncilă.

Menţionăm că, miniştrii agriculturii din statele membre, reuniţi luni la Bruxelles, au

decis deblocarea programului de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate pentru anii 2012 şi 2013, de care beneficiază anual peste 18 milioane de persoane din 20 de state membre ale Uniunii Europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii